Campanii 2018

Septembrie - Octombrie 2018

CAMPANIE DE TESTARE GRATUITĂ A MEMORIEI

TESTAȚI-VĂ GRATUIT MEMORIAȘI RISCUL DE BOALĂ A ARTERELOR PERIFERICE!

Polipatologia asociată vârstei (prezența uneia sau mai multor boli cronice sau acute, ce pot interesa diferite organe și sisteme la aceeași persoană) este un factor determinant de îmbătrânire accelerată, care scade durata de viață și afectează calitatea vieții.

Cunoașterea acestui fapt poate duce la depistarea precoce a îmbolnăvirilor, tratarea în timp optim a celor curabile și profilaxia celor cronice.

Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer este marcată, la nivel mondial, pe 21 septembrie.

În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume sunt sărbătorite persoanele vârstnice.

În acest context, Policlinica BUNAVESTIRE din Craiova (strada Unirii nr. 90), prin Cabinetul de Geriatrie marchează aceaste zile, în intervalul orar 0900-1300 prin campania de testare gratuită a:

– memoriei (pentru diagnosticarea bolilor de memorie), în zilele de 15 și 22 septembrie 2018,

– indicelui gleznă-braț (pentru a verifica riscul de boală a arterelor periferice), în zilele de 29 septembrie și 6 octombrie 2018.

Pentru PROGRAMĂRI ȘI INFORMAȚII vă stă la dispoziție numărul de telefon: 0251 524 078.

Prin acest eveniment se doreşte conştientizarea şi abordarea lipsită de prejudecăţi a problemelor generate de tulburările de memorie, de reducere a stigmei și a riscurilor pe care le înglobează aceastea, mai ales că numărul pacienţilor care suferă de această patologie a crescut îngrijorător de mult.

Este important ca populaţia să cunoască faptul că pierderile de memorie nu se datorează întotdeauna unei îmbătrâniri normale dar și faptul că nu întotdeauna acestea apar în contextul unei demențe (fiind multe boli care le pot provoca), să poată face diferenţa între cele două.

La fel de important este să ştie unde să se adreseze atunci când suspectează că există anumite probleme.

Testul indicelui gleznă-braț este indicat persoanelor peste 45 de ani care au oricare dintre următorii factori de risc pentru afectarea arterelor periferice: fumat, diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială, nivel ridicat de colesterol.

Identificarea problemei este primul pas către controlarea ei!

Să ne concentrăm nu pe rezolvarea problemei ci pe preîntâmpinarea ei.

SĂ FACEM O PRIORITATE DIN SĂNĂTATEA NOASTRĂ, adoptând o atitudine pozitivă față de îmbătrânire!